Haren wassen

Haren wassen, we doen het allemaal en staan er eigenlijk niet bij stil hoe we deze simpele handeling het beste kunnen uitvoeren. Verkeerd haren wassen kan schade aanbrengen en zelfs leiden tot haaruitval. Laten we eens alle aspecten van het haren wassen onder de vergrootglas leggen en kijken hoe we nog beter kunnen zorgen voor onze haren.

Tips bij het haren wassen

We beginnen met het doel van het haren wassen. Vaak wordt er niet bij stilgestaan, maar haren wassen doen we in eerste instantie om vuil, vet en schadelijke stoffen te verwijderen. In het normale dagelijkse leven krijgen we niet zoveel vervuiling in de haren. Zware chemische shampoos zijn daarom niet vaak nodig. Kies voor een milde, liefst natuurlijke, shampoo. Die zorgt voor reiniging en en laat de natuurlijke oliën van het haar beter intact.

Vaak wordt er gevraagd wat nou de ideale temperatuur is om het haar te wassen. Koud water voelt onaangenaam, maar zorgt er wel voor dat het een mooie glans krijgt. Warm tot heet water voelt wellicht wat fijner, maar kan er wel voor zorgen dat de haren uitdrogen. Kies er dus voor om het haren met koud tot lauw water te wassen. Was het lichaam met warm water en was het haar met koud tot lauw water om de haren te wassen.

Het gaat ook vaak mis met het aantal keren dat de haren gewassen worden. In de praktijk blijkt dat velen hun haren te vaak wassen. Voor vrouwen (met lang haar) geldt in het algemeen dat 2 keer per week ideaal is. Voor mannen (met kort haar) geldt dat 3 keer per week ruim voldoende is.

U bent van harte welkom

De adviezen en tips zijn zeer algemeen. Aangezien iedereen verschillend is kan het zo zijn dat de ideale situatie voor u anders is dan wat hierboven beschreven is. Als u last heeft van haaruitval of andere problemen kan het verstandig zijn om naar een specialist te gaan. Kom gerust vrijblijvend langs, zodat een specialist u nog beter kan adviseren.Disclaimer: dit is geen medisch advies. De informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals. Raadpleeg altijd uw huisarts. Lees meer.

1 Response

  1. Leuk artikel. Ikzelf heb nog nooit met koud water me haar gewassen, maar dit ga ik zeker een keer proberen.

Leave a comment