5 gevolgen van (mee)roken voor het uiterlijk

Roken is ongezond, dat weten we allemaal. De negatieve gevolgen voor de longen zijn bij de meesten bekend. Helaas krijgt ons uiterlijk het ook flink te verduren. Hieronder zetten we de vijf belangrijkste gevolgen voor het uiterlijk.

Rookt u zelf niet, maar wordt u wel regelmatig blootgesteld aan de rook van een ander? Ook dan is het verstandig om dit artikel door te lezen en ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk in de nabijheid van (andere) rokers bent. Vergeet niet dit artikel door te sturen naar een roker om hem of haar maar liefst 5 redenen te geven om te stoppen!

#1 Huid: minder doorbloeding

De doorbloeding zorgt ervoor dat belangrijke nutriënten aangevoerd worden. Nicotine in de sigaret zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen met een minder goede doorbloeding als gevolg. Tevens kan zuurstof in het bloed minder goed vervoerd worden en dit zorgt op den duur voor een zichtbare versnelde huidverslapping.

#2 Tanden: aanslag

Ontstoken tandvlees en tandplak komt meer voor bij rokers. Roken zorgt voor een donkere aanslag wat niet goed weg te poetsen is. Hierdoor verkleuren de tanden en worden ze geel. Daarnaast zorgen de stoffen in de sigaret ervoor dat de geur bij het ademen onaangenaam wordt.

Wist u dat (ex-)rokers het beste resultaat boeken bij het bleken van de tanden? Bent u een (ex-)roker en wilt u extra gemotiveerd zijn om geen sigaret meer aan te raken? Maak dan een afspraak om uw tanden te laten bleken. Velen geven aan dat de wittere tanden ervoor zorgen dat ze gemotiveerd blijven en niet meer terugvallen in oude gewoontes.

#3 Haar: vroegtijdig grijs

Rokers krijgen vaker en eerder te maken met grijze haren. Essentiële voedingsstoffen voor de haren komen minder goed aan door een verminderde doorbloeding. Dit maakt het haar futloos en verhoogt de kans op uitval. De aanmaak van melanine gaat achteruit wat leidt tot meer grijze haren.

#4 Ogen: vermoeid

Een sigaret bevat naast Nicotine een grote hoeveelheid aan irriterende stoffen. Door hier regelmatig aan blootgesteld te worden kunnen de ogen rood worden. Daarnaast wordt het collageen in de huid rondom de ogen aangetast, wat leidt tot huidverslapping rondom de ogen. Behalve de uiterlijke achteruitgang is het risico op blindheid en andere oculaire aandoeningen groter bij rokers.

#5 Nagels: breekbaar

De verminderde doorbloeding en zuurstoftransport heeft een aantal negatieve gevolgen voor de nagels. De nagels worden broos en droog. Ze kunnen verkleuren en afbreken. En tevens zullen ze minder snel groeien.

We geven graag advies op maat, zodat u het beste resultaat behaalt.
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
We staan voor u klaar.
Disclaimer: dit is geen medisch advies. De informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals. Raadpleeg altijd uw huisarts. Lees meer.

No Comments Yet.

Leave a comment