Statisch haar

Statisch haar, alle dames kennen het probleem en willen er dolgraag van af. Heeft u ook altijd last van statisch haar? Lees dan snel verder, want hieronder behandelen we een aantal tips en trucs die u kunt gebruiken om voorgoed van statisch haar af te zijn!

Het haar wordt meestal statisch in de koude droge wintermaanden, omdat de haren dan onvoldoende vocht krijgen. De buitenlucht is dan namelijk vaak kouder en droger. Het gevolg is dat de haren statisch worden en lastig in model komen. Als de lucht binnenshuis droog is kan statisch haar kan ook binnen optreden. Nu de meestvoorkomende oorzaken duidelijk zijn kunnen we kijken naar manieren op statisch haar te voorkomen!

Voorkom statisch haar

Statisch haar kan u tegengaan door de omgeving binnenshuis wat vochtiger te maken. Dat kan verrassend simpel gedaan worden! Zet bijvoorbeeld een bakje water bij de verwarming om de lucht vochtiger te laten worden. De haren kunnen ook buitenshuis gemakkelijk beschermd worden door het dragen van een pet, hoedje of muts. Gebruik vocht inbrengende haarproducten, en een voedende shampoo/conditioner. Rond het af met een goede hydraterende haarmasker en u zult merken dat statisch haar een stuk minder optreedt!

De materialen die u gebruikt kunnen ook een grote rol spelen. Zo zorgt het dragen van katoenen kleding voor een kleinere kans op statisch haar. Gebruik voor het kammen een houten kam in plaats van een plastic of metalen kam. Heeft u na het kammen direct last van statisch haar? Spray dan een beetje haarspray op de borstel om te voorkomen dat de haren omhoog springen. Tot slot kan een zijde kussensloop helpen tegen statisch haar.

Wat u vooral niet moet doen

Haarproducten met alcohol erin verwerkt hebben al snel de neiging om het haar droog en statisch te maken. Regelmatig föhnen, krullen of stijlen van het haar veroorzaakt ook statisch haar. Velen wrijven de haren droog na het douchen. Droog 'meppen' van de haren is in het geval van statisch haar te adviseren. Wrijven zorgt namelijk voor frictie en kan het haar beschadigen en nog statischer maken.

We geven graag advies op maat, zodat u het beste resultaat behaalt.
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
We staan voor u klaar.
Disclaimer: dit is geen medisch advies. De informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals. Raadpleeg altijd uw huisarts. Lees meer.


No Comments Yet.

Leave a comment