Verschonen

In de dagelijkse drukte en hectiek hebben steeds minder mensen tijd om regelmatig hun baddoeken, handdoeken en beddengoed te verschonen. Kunt u zich niet meer herinneren wanneer de laatste keer is dat de kussensloop in de was is gegaan? Geen zorgen, u bent vast niet de enige! We zetten hieronder uiteen waarom regelmatig verschonen belangrijk is om er zo goed mogelijk uit te zien en hoe u een goede routine kunt hanteren.

De meesten van ons verschonen pas als ons gevoel zegt dat het hoog tijd is. Daar is in principe niks mis mee, maar vaak is het onduidelijk wanneer dat precies is! De stoffen waar we dagelijks mee in aanraking komen houden dode huidcellen, haartjes , zweet en restjes cosmetica vast. Die zie je niet, maar kunnen op den duur huidirritaties en ziektes veroorzaken. We besteden zo rond de 8 uurtjes in bed, wrijven ons lichaam dagelijks in een baddoek en drogen onze handen in handdoeken. Het is dus belangrijk voor onze uiterlijk en gezondheid dat deze stoffen goed schoon zijn.

Regelmatig verschonen

Voor vrijwel alle stoffen geldt dat 1x per week verschonen voldoende is, met uitzondering van handdoeken. Handdoeken kunnen iets vaker verschoond worden, omdat ze vaker gebruikt worden. Verschoon het beddengoed gerust een keertje extra als u ziek bent, last heeft van acne of bovengemiddeld zweet.

Tips

Hou een vaste dag aan waarop de doeken en het beddengoed de was in gaan. Hou een schone set gereed om alles direct te vervangen. Draai ook regelmatig het matras om, zodat het goed kan luchten en langer stevigheid biedt voor uw lichaam. Heeft u een kussen dat ouder is dan 3 jaar? Dan is het mogelijk dat het kussen geen optimale ondersteuning meer geeft aan uw hals en hoofd. Vernieuwen is in dat geval beter dan verschonen.Disclaimer: dit is geen medisch advies. De informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals. Raadpleeg altijd uw huisarts. Lees meer.

No Comments Yet.

Leave a comment