Water Temperatuur

In de salon krijgen we regelmatig de vraag hoe je het gezicht hoort te wassen. Een logische vraag, want we wassen allemaal één of twee keer per dag. Op de meeste vlakken gaat het goed, maar vaak gaat het alsnog fout met het kiezen van de juiste temperatuur.

Het gezicht is het eerste wat een ander ziet, logisch dus dat we die er altijd tip top uit willen laten zien! Door het gezicht te wassen geven we het de dagelijkse reiniging die het nodig heeft, maar onbewust doen velen het toch verkeerd. Dat is zonde, want daarmee beïnvloeden we hoeveel effect de producten hebben die we na het wassen insmeren.

Na een koude herfstdag kan het heerlijk zijn om heet water te gebruiken, maar daarmee drogen we de huid uit. In de koude maanden van het jaar is de huid al extra droog door het weer, dus verdere uitdroging moeten we juist voorkomen. Daarentegen zorgt het wassen met te koud water weer voor rimpels.

De juiste temperatuur

Kies voor de gouden middenweg: koud tot lauw water. Door te wassen met lauw water weet je zeker dat je de huid niet beschadigt. Te warm betekent uitdroging en te koud betekent een grotere kans op rimpels. Lauw water voelt fijn aan en geeft de huid de opkikker die het nodig heeft.

Tips

Pas de temperatuur geleidelijk aan, want zo geef je jezelf de kans om te wennen aan de temperatuur. Was het gezicht apart bij een wasbak en niet tijdens het douchen, want dan kun je nog beter de temperatuur in de gaten houden. Vergeet ook niet je handen te wassen voordat je het gezicht wast! Zo voorkom je dat duizenden bacteriën op het gezicht komen voordat je überhaupt begonnen bent met wassen.

Heb je last van pigmentatie of acne op het gezicht? Dan doe je er goed aan om een keer vrijblijvend langs te komen bij ons in de salon, zodat we advies op maat kunnen geven.Disclaimer: dit is geen medisch advies. De informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals. Raadpleeg altijd uw huisarts. Lees meer.

No Comments Yet.

Leave a comment