Witte ogen

Waarom is het zo leuk om wittere ogen te hebben? Witte ogen zorgen voor een heldere en frisse blik. Je oogkleur komt hierdoor ook meer naar voren. Elke dag kijken we tientallen zo niet honderden mensen in hun ogen aan. Geef de ogen wat aandacht en velen zullen een iets leukere indruk van u krijgen!

Rode en gele ogen

Tegenwoordig hebben mensen minder witte ogen doordat ze te weinig slaap krijgen of niet diep genoeg slapen. Rode ogen ontstaan ook door teveel tv kijken of door teveel op de computer zitten. Dit is vermoeiend en plaatst een grote druk op de ogen. Regelmatig krijgen we last van jeukende ogen. De natuurlijke respons hierop is om te wrijven in de ogen. Doe dit echter niet te hard, want ook dit kan de ogen beschadigen. Daarnaast neemt de kans op irritaties toe. Een wat gele oogkleur kan ook voorkomen door het eten van teveel gele kleurstoffen. Denk hierbij aan wortelen of bruiningstabletten. Als de ogen geel beginnen uit te slaan kan dit ook duiden op problemen met de lever. Raadpleeg voor de zekerheid een specialist in het geval van gele ogen.

Natuurlijk geven we wat handige tips om uw ogen witter en stralender eruit te laten zien! Wat u kunt doen is als u wakker wordt ocuoheel oogdruppels te gebruiken zodat uw ogen gehydrateerd worden en er opgewekter uitzien. Ga hiervoor langs bij een specialist. Als u last heeft van donkere kringen rondom uw ogen kunt u een ayurvedische (natuurlijke) olie gebruiken om de kringen te doen vervagen.

Simpel gezegd

Wittere ogen krijgen of behouden doet u dus door uw ogen voorzichtig te behandelen. Wrijf niet teveel, want hierdoor kunnen uw ogen beschadigen. Kijk niet teveel televisie en staar op werk niet urenlang naar het computer scherm. Neem geregeld pauzes om de ogen te doen ontspannen.

Disclaimer: algemeen online advies is geen vervanging voor medisch advies. Raadpleeg uw huisarts of specialist. 

No Comments Yet.

Leave a comment