Zonnebrandcrème: voordelen en tips!

Iedereen kent het, maar lang niet iedereen gebruikt het: zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème is voor velen iets waar ze aan denken als ze de koffers inpakken voor de vakantie naar een tropisch land. Toch zijn er wel degelijk voordelen om ook in Nederland zonnebrandcrème te smeren, vooral nu het zonnetje weer flink aan het schijnen is. Hierbij een aantal redenen om dagelijks enkele minuten uit te trekken om jezelf in te smeren.

Smeer je in!

De UV-straling van de zon kan verdeeld worden in UVA-straling en UVB-straling. UVA-straling dringt tot diep in de huid door en kan zorgen voor rimpels en pigmentvlekken. UVB-straling verbrandt de huid. Let daarom op dat je zonnebrandcrème tegen allebei beschermt.

Het is een misvatting dat mensen met een donkere huid geen zonnebrandcrème hoeven te smeren. De melanine in een donkere huid biedt over het algemeen slechts lichte bescherming, te vergelijken met Sun Protection Factor (SPF) 15. Ook mensen met een donkere huid kunnen verbranden en te maken krijgen met schade aan de huid door onbeschermde blootstelling aan de zon. Gebruik daarom een zonnebrandcrème met een SPF tussen 30 tot 50.

Bij het uitkiezen van een zonnebrandcrème zul je de term ‘waterresistent’ tegenkomen. Dit betekent echter niet dat de crème optimaal blijft beschermen na een duik in het water. De kwaliteit van de bescherming zal ook bij ‘waterresistente’ crèmes teruglopen. Je doet er dus goed aan om jezelf nogmaals in te smeren na een frisse duik.

Het kan gunstig zijn om een zonnebrandcrème te gebruiken zonder irriterende stoffen, zoals parfum en alcohol. Parfum in combinatie met de zon kan zorgen voor pigmentvlekken. Alcohol droogt de huid uit. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor een zonnebrandcrème met een lage hoeveelheid - of beter nog: zonder - deze ingrediënten.

Ten slotte is het regelmatig insmeren met zonnebrandcrème geassocieerd met een lagere kans op huidkanker. Alleen dit zou al genoeg reden moeten zijn om dagelijks enkele minuten te besteden aan het insmeren. Dus: smeer je in en vergeet vooral niet om van de zon te genieten!

We geven graag advies op maat, zodat u het beste resultaat behaalt.
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
We staan voor u klaar.
Disclaimer: dit is geen medisch advies. De informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals. Raadpleeg altijd uw huisarts. Lees meer.


No Comments Yet.

Leave a comment