5 Beauty Foutjes

Iedereen heeft een dagelijkse beauty routine, zelfs als we er niet bij stil staan. Aangezien we allemaal haast hebben is het verstandig om af en toe kritisch te kijken naar hoe we onszelf verzorgen. Lees hieronder 6 veelgemaakte beauty fouten en wat je kunt doen om ze te voorkomen.

De nek vergeten

Als we crèmes opsmeren of oliën aanbrengen vergeten we vaak om onze nek ook mee te nemen. De huid van de nek is net zo gevoelig voor veranderingen in het pigment, elasticiteit en textuur.

Vergeet de nek niet mee te nemen in de dagelijkse verzorging van het gezicht. Daarmee voorkom je dat er grote verschillen ontstaan tussen de nek en het gezicht.

Lang en heet douchen

Te lang douchen met warm tot heet water en veel zeep voelt prettig. Met name in de koude wintermaanden staan mensen langer dan gebruikelijk onder de douche. Helaas is dit verre van optimaal voor onze huid. Het warme water droogt onze huid uit en teveel schrobben met zeep zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën van de huid worden aangetast.

Beperk het douchen tot ongeveer 10 minuten. Gebruik lauw water en vermijd sterke chemische zepen.

Te dicht op de spiegel epileren

'Hoe dichter bij de spiegel, hoe meer ik kan zien en hoe beter ik dus mijn wenkbrauwen kan epileren'. Dit klinkt logisch, maar is helaas incorrect. Als je de wenkbrauwen te dicht op de spiegel epileert, raak je het overzicht op vorm van je wenkbrauw kwijt. Je bent geneigd om meer haar weg te halen met als resultaat dunne en ongelijke wenkbrauwen.​

Je kunt het beste je wenkbrauwen epileren voor een grote spiegel waarin je meer overzicht hebt van je beide wenkbrauwen. Zet de spiegel bij het raam, zodat er genoeg lichtinval is. Als hulp voor een natuurlijke vorm van de wenkbrauw kan een potlood gebruikt worden. Zet het potlood tegen de neus in een lijn naar de binnenkant van de wenkbrauw. Hier hoort de wenkbrauw te beginnen, haal dus geen haar weg in dit gebied. Voor het uiteinde van de wenkbrauw, dien je het potlood weer in een lijn vanaf de buitenkant van je neus langs de buitenkant van je oog te houden. Zo zie je waar de wenkbrauw ongeveer moet eindigen. Haal dus ook hier niet al te veel haren weg.

Vindt u het nou lastig om de vorm te vinden in uw wenkbrauwen? Kom dan gerust langs bij ons om je wenkbrauwen te laten epileren. Wil je leren van een expert? Schrijf je dan in voor een privé cursus epileren met touw!

Kussensloop verschonen

Kussenslopen zijn een bron van bacteriën, dode huidcellen en haarproducten die niet op het gezicht horen te komen. Vaak wordt de kussensloop slechts één keer per week vervangen (op zondag). Als je acht uur per avond slaapt betekent het dat de kussensloop pas na 56 uren de was in gaat.

Vermijd ontstekingen en schade aan de huid door de kussensloop regelmatig te verschonen. Drie keer per week is hierbij optimaal. Als alternatief kunnen schoene doeken gelegd worden op de kussens, die vervolgens om de twee á drie dagen de was in gaan.

Meer informatie over de voordelen van het regelmatig verschonen kunt u vinden in onze beautyblog: verschonen!

Dagcrème onder de ogen

Een beauty routine is niet compleet zonder een goede dagcrème. Het is echter goed om te beseffen dat de huid op onze huid verschilt van gebied tot gebied. Zo is de huid onder onze ogen dunner dan de rest van het gezicht.

Als u een goede dagcrème gebruikt zonder sterke chemische ingrediënten, dan kan deze in veel gevallen onder de ogen aangebracht worden. Merkt u dat de ogen geïrriteerd raken of dat er wallen ontstaan onder de ogen? Kom dan gerust langs bij ons voor advies en gebruik een oogcrème.
Disclaimer: dit is geen medisch advies. De informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals. Raadpleeg altijd uw huisarts. Lees meer.

No Comments Yet.

Leave a comment