Vet haar voorkomen en bestrijden

Last van vette haren ondanks dat je het regelmatig wast? Een aantal oorzaken zijn bij de meesten bekend, zoals het gebruik van teveel stylingsproducten of het niet goed uitspoelen van shampoo. In dit artikel kijken we verder en staan we stil bij een aantal onverwachte en verrassende veroorzakers van vet haar.

#1 Ongezonde voedingspatroon

Je voeding heeft veel invloed op je uiterlijk. Niet alleen je huid, maar ook je nagels, wenkbrauwen, wimpers en hoofdharen hebben baat bij een gezonde en gevarieerde levensstijl. Zorg daarom op z'n minst voor een gezonde basis met voldoende fruit en groenten in je eetpatroon en drink daarbij voldoende water.

#2 Kussensloop niet verwisselen

We besteden elke nacht een aantal uren met ons hoofd op de kussensloop. Gedurende deze uren verplaatsen en wrijven we het gezicht en onze haren in de kussensloop. Hierdoor komt vet, zweet, restjes cosmetica en bacteriën op het kussen terecht komt. Dit zorgt na een aantal dagen voor een onhygiënische omgeving waar we het hoofd rusten en kan bijdragen aan vet wordend haar. Lees het artikel Verschonen voor meer informatie.

#3 Heet douchen

In de koude wintermaanden is een warme douche natuurlijk heerlijk, maar als je onder een hete douche je haren wast stimuleer je de talgproductie van het haar. Omdat je al het talg wegspoelt denkt de hoofdhuid dat het meer talg moet produceren. Dit leidt tot vetter haar.

#4 Hoofdhuid masseren

Het masseren van de hoofdhuid heeft veel voordelen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor de haren beter de voedingsstoffen kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast werkt het ontspannend en vermindert het vermoeidheid dat ontstaan is als gevolg van mentale spanning en druk.

Als we strikt kijken vette haren is een massage minder gunstig. Door regelmatig te masseren maakt de hoofdhuid ook meer talg aan, dus je kunt hier vettere haren door krijgen. Daarnaast smeer je het vuil en vet van je vingers ook in je haren wat de haren nog vetter maakt. Weeg daarom de voor- en nadelen van een hoofdhuid massage af, met name als je ernstig last hebt van vette haren.

#5 Oude haarborstel

Heb je last van vet haar, maar gebruik je nog steeds een oude haarborstel? Dan is het hoog tijd om de haarborstel schoon te maken. Haarborstels die nauwelijks schoongemaakt worden zitten vol met oude vette haren. Bij elke borstelbeurt kan dit weer terecht komen op uw hoofdhuid. Reinig daarom regelmatig de haarborstel en vergeet hierbij niet haren te verwijderen van het kussentje onderaan de borstel.

We geven graag advies op maat, zodat u het beste resultaat behaalt.
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
We staan voor u klaar.

 
Disclaimer: dit is geen medisch advies. De informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals. Raadpleeg altijd uw huisarts. Lees meer.

No Comments Yet.

Leave a comment